Laminaat

Ontdek onze grote selectie van hoogwaardig laminaat, ondervloer, lijm, onderhoudsproducten en toebehoren zoals laminaat schuim en laminaat sets.
Profiteer van de voordelen van een laminaatvloer met onze professionele laminaat vloerplanken.

Producten 1-16 van 54

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Laminaat voor een mooie en duurzame vloer

Wat is laminaat?

Laminaat is een soort vloerbedekking die bestaat uit meerdere lagen, waaronder een decorlaag, een dragende laag en een onderlaag. De decorlaag is een afdruk van een natuurproduct zoals hout of steen, waardoor laminaat een authentieke uitstraling heeft. Laminaat is een populaire keuze voor vloeren omdat het relatief goedkoop, gemakkelijk te onderhouden en duurzaam is.

Kliklaminaat

Een specifiek soort laminaat is kliklaminaat. Dit laminaat heeft een uniek systeem waarbij de planken op elkaar geklikt worden, waardoor de installatie eenvoudiger en sneller gaat. Kliklaminaat is een geschikte keuze voor mensen die zelf hun vloer willen leggen, omdat geen lijm of nagels nodig zijn.

Laminaat of parket: wat is beter?

Beide soorten vloerbedekking hebben hun voor- en nadelen. Laminaat is goedkoper en gemakkelijker te onderhouden dan parket, maar parket heeft een meer authentieke uitstraling en kan beter tegen slijtage. Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke voorkeur en budget.

Hoe laminaat plaatsen?

Het plaatsen van laminaat is een klus die veel mensen zelf kunnen doen. Bij kliklaminaat is het belangrijk om de ondergrond eerst te controleren op oneffenheden en vochtigheid. Vervolgens kan het laminaat gelegd worden volgens de instructies van de fabrikant. Het is aan te raden om een speciale lijm te gebruiken voor een optimale hechting.

Vinyl laminaat en vochtbestendig laminaat

Er bestaan ook speciale soorten laminaat, zoals vinyl laminaat en vochtbestendig laminaat. Vinyl laminaat heeft een extra beschermende laag die bestand is tegen vocht en slijtage. Vochtbestendig laminaat is speciaal ontworpen voor ruimtes waar vaak vocht aanwezig is, zoals badkamers en keukens.

Onze merken: Quickstep, BerryAlloc, Classen, Thys, Jewe

Wij van Cevo bieden een uitgebreid assortiment van laminaat van topmerken:Quickstep, BerryAlloc, Classen,  Thys, Jéwé